Geschiedenis

Vroeger kwamen de katten gewoon op mijn pad:
Ik vond de eerste onder een auto aan de kant van de weg op een industrieterrein. Wampie werd zijn naam.
De tweede : Wodka, die een Blauwe Rus bleek te zijn, werd op een gekke plek aangetroffen. Achter een lege ruimte onder de motorkap van een bestelwagen. Toen de auto begon te rijden, klonk een vreselijk gejank. Zo ijselijk dat het de moed ontnam om te gaan kijken. Want wat zou je aantreffen??? Gelukkig een kerngezonde, angstige kat , die net klem zat in die lege ruimte. We hebben haar mee genomen naar huis. Nooit is iemand haar op komen halen.
Vanaf dat moment groeide het kattengezin op natuurlijke wijze, en soms…. vonden we ergens weer een kat. Zoals Woepeltje Wollebol de Weeskat.
Hij werd met zijn zusje gevonden in een vrachtwagen tussen de grote rollen papier, waar moeder ze had achtergelaten. Toen alle lieve, leuke huiskatten in de ouderdom waren gestorven, waren we twee jaar zonder katten, en……. het was saai. Er moest weer een kat komen, en terwijl ik daarover fantaseerde, herinnerde ik me ooit een prachtige blauw grijze kat, die ik op een tentoonstelling gezien had.
Zo één moest het worden.

Wonder

En ze is gekomen: Wonder; een blauw grijze kat uit België. En een Wonder bleek ze ook echt te zijn, want was het nou een Brits Korthaar of... een Chartreux? Op haar stamboom stond Chartreux en volgens een keurmeester had ze ook alle kenmerken van de Chartreux, maar als je de stamboom goed bekeek, was er in haar directe voorouders veel Brits Korthaar. Kortom, Wonder was noch Brit, noch Chartreux. Ze was een mix en dat hadden wij aanvankelijk niet door.
Nu jaren verder in de leerschool van het katten fokken, weet ik heel wat meer over het verschil tussen Britten en Chartreux. Ik doe mijn best ze een speels, liefdevol leven te bieden.


Wonder